Jaké bylinky můžete vysadit?

Obsah

Jaké bylinky můžete vysadit?

Jaké bylinky můžete vysadit?

Jaké bylinky na balkon? Vybírejte podle světové strany Ze základních běžně používaných bylin můžete vysadit vlastně cokoliv.

Jak pěstovat bylinky na balkoně?

Pokud máte balkon nebo okno na východ či západ, mají rostliny o lehké přistínění postaráno, což ocení třeba stévie, máta či meduňka. Na severně orientované stěně domu, kde leží stín po většinu dne, je pěstování bylinek nejproblematičtější, vhodné jsou máta, meduňka, pažitka, kerblík či libeček. Jak pěstovat bylinky na balkoně? Semínka vs. sazenice

Jaké jsou běžně používané bylinky?

Ze základních běžně používaných bylin můžete vysadit vlastně cokoliv. Hodí se pažitka, kadeřavá i hladkolistá petrželka, majoránka, oregano (dobromysl), máta, meduňka, saturejka, rozmarýn, tymián, šalvěj, levandule, ale i bylinky vhodné pro asijskou kuchyni, jako jsou koriandr a citronová tráva.

Co je substrát pro bylinky?

Jako substrát vám bude stačit zemina s pískem a dobrým kompostem, dobře propustná a bohatá na živiny. Existují však i substráty určené přímo pro bylinky. Hnojit bylinky nemusíte, sice by rostly rychleji, ale za cenu toho, že ztratí své aroma a budou slabší a vytáhlejší.

Související příspěvky: