Co je živý jazyk?

Obsah

Co je živý jazyk?

Co je živý jazyk?

Sanskrt, latina, staroslověnština, avestština, koptština, stará tibetština a geezština jsou jedny z mnoha jazyků, používaných jako církevní. Jazyk, který má rodilého mluvčího, se nazývá živý jazyk. Server Ethnologue uvádí, že existuje přes 7 000 známých živých jazyků.

Jaké jsou nejkrásnější jazyky na světě?

Nejkrásnější jazyky na světě vybíral také server americké zpravodajské televize „ CNN “. Do čela usadil italštinu, za ní francouzštinu a španělštinu, pak češtinu a na páté místo nigerijskou angličtinu (tzv. „Pidgin English“). Italština obsadila dvakrát první, jednou druhé a jednou čtvrté místo.

Kdo je nejsvůdnějším jazykem v žebříčku?

Podle jejích uživatelů je nejsvůdnějším jazykem francouzština, druhé místo patří italštině a třetí pozice španělštině. Špatně si nevedla ani němčina s portugalštinou. Na opačném konci žebříčku se ocitly dánština, nizozemština, turečtina, polština a ruština. Překvapuje to vůbec někoho?

Kdo je nejpoužívanějším jazykem Indie?

Nejpoužívanějším jazykem v Indii je právě hindština, řeč, která se vyvinula ze sanskrtu (jeden z nejstarších jazyků, dnes sice považován za mrtvý, ale vzhledem ke své dokonalosti je stále využíván ve srovnávací lingvistice). V hindštině lze najít i vlivy arabštiny a angličtiny.Hindština má ovšem jeden problém.

Související příspěvky: