Jak zvýšit kvalitu vlasů?

Obsah

Jak zvýšit kvalitu vlasů?

Jak zvýšit kvalitu vlasů?

Jakmile dáte svůj denní příjem vitaminů do potřebné normy, vlasy začnou opět přibývat. Pokud váš jídelníček neobsahuje potřebné množství bílkovin, můžete na to doplatit kvalitou svých vlasů. Přirozená reakce těla na nedostatek proteinu je podle dermatologů právě pozastavení růstu vlasů.

Může to způsobit vypadávání vlasů?

Nadbytečná konzumace vitaminu A v podobě léků nebo doplňků stravy může způsobit vypadávání vlasů. Denní doporučená dávka vitaminu A je asi pět tisíc mezinárodních jednotek (MJ) pro dospělé i děti od čtyř let. Doplňky stravy mohou ale obsahovat 2500 MJ až 10 000 MJ.

Jak se zbavit vlasů po porodu?

„Ztráta vlasů po porodu je přirozený proces, který se po pár měsících opět vrátí do svého normálu,“ uklidňuje Glashofer. Nadbytečná konzumace vitaminu A v podobě léků nebo doplňků stravy může způsobit vypadávání vlasů.

Co se týká vlasů přirozeně?

Vlasy přirozeně v průběhu života ztrácí svou sílu a vypadávají. Roli hrají i hormonální výkyvy. Vlasy tak ve větší míře ztrácíme například v pubertě, po porodu nebo se zvyšujícím se věkem. Avšak pokud se vás ani jedno z toho netýká, a přesto vám kštice povážlivě řídne, měli byste se snažit vypátrat a vyřešit příčinu.

Související příspěvky: