Co je virtualizace serverů?

Obsah

Co je virtualizace serverů?

Co je virtualizace serverů?

Virtualizace umožňuje konsolidaci serverů a snižovat tak náklady potřebné pro koupi, provoz a údržbu hardware. Představme si firmu, která provozuje 4 servery a je čas pořídit nové. Firma může koupit 4 nové servery, nebo jeden výkonný stroj a tyto 4 servery provozovat virtuálně na jednom fyzickém serveru.

Co se týká virtualizace procesoru?

Zde se dozvíte o procesoru základní informace, ale to, zda má virtualizační technologii (u Intelu nazývanou prostě Intel Virtualization Technology), se dozvíte až na záložce CPU Technologies: To samozřejmě není vše pro to, aby virtualizace fungovala. Nezbytnou podmínkou je podpora základní desky, přesněji řečeno BIOSu.

Jak zjistit, zda procesor disponuje virtualizační technologií?

2009 | WIFT | Software, Postupy, Procesory, Desky V souvislosti s uvolněním Windows 7 RC a zejména Windows XP Mode pro veřejnost jsme několikrát zaznamenali jeden takový zajímavý dotaz na to, jak vlastně zjistit, zda procesor disponuje virtualizační technologií nezbytnou k provozování Virtual PC ve Windows 7.

Co se dozvíte o virtualizaci procesoru?

Po instalaci se aplikace rovnou sama spustí a ukáže vám třeba toto: Zde se dozvíte o procesoru základní informace, ale to, zda má virtualizační technologii (u Intelu nazývanou prostě Intel Virtualization Technology), se dozvíte až na záložce CPU Technologies: To samozřejmě není vše pro to, aby virtualizace fungovala.

Související příspěvky: