Proč jsou mořské hlubiny živé?

Obsah

Proč jsou mořské hlubiny živé?

Proč jsou mořské hlubiny živé?

Přestože je většina lidí ani nevnímá jako něco živého, jsou tyto kolonie živé víc než dost. Zejména ty druhy, které žijí v mořských hlubinách (asi 4000 metrů podm hladinou) se dožívají opravdu extrémního věku. Studie mořského biologa Brendana Roarka se věnovala zjišťování toho, jaké jsou hranice délky života těchto tvorů.

Jaké je nejstarší zvíře na Zemi?

Úvod» zajímavosti VĚK ZVÍŘAT 01. Jaké je nejstarší zvíře na Zemi? (Želva sloní 189 let) 02. Jakého věku se dožil nejstarší had? (Kobra černá 29 let a 1 měsíc) 03. Jakého věku se dožívá lední medvěd? (34 let a 8 měsíců) 04.

Co je největší zvíře na světě?

Největší zvíře na světě. Největší zvíře co kdy na planetě Zemi žilo, je obrovský vodní savec, který váží až 200 tun. Jedná se o velrybu latinským jménem Balaenoptera musculus. Víte o jaké zvíře jde?

Kdo jsou nejstašími zvířaty na světě?

Podle většiny vědců jsou nejstašími zvířaty na světě korály. Přestože je většina lidí ani nevnímá jako něco živého, jsou tyto kolonie živé víc než dost. Zejména ty druhy, které žijí v mořských hlubinách (asi 4000 metrů podm hladinou) se dožívají opravdu extrémního věku.

Související příspěvky: