Kdo je nejstarší národní park v USA?

Obsah

Kdo je nejstarší národní park v USA?

Kdo je nejstarší národní park v USA?

Crater Lake je pátý nejstarší národní park USA, založen byl již 22. května 1902. Jako jediný leží v jihozápadním Oregonu, jeho dominantou je jezero Crater Lake s neuvěřitelně čistou, modrou vodou. Národní park leží vysoko v pohoří Cascade Range, od San Francisca je vzdálený necelých 7 hodin jízd autem.

Kde jsou jezera v USA?

Jezera v USA ( anglicky jezero - lake ). Tabulka obsahuje přehled všech přírodních jezer v USA s plochou přes 1000 km² (bez přehrad v USA) a vybraná menší jezera.

Kde jsou největší jezera v Severní Americe?

Velká jezera (anglicky The Great Lakes) je skupina jezer v Severní Americe. Jezery prochází státní hranice mezi Kanadou (provincie Ontario) a USA; tam zasahují jezera na území 8 států (Illinois, Indiana, Michigan, Minnesota, New York, Ohio, Pennsylvania a Wisconsin). Jezera leží v povodí řeky svatého Vavřince.

Kde jsou jezera v kanadských státech?

Jezery prochází státní hranice mezi Kanadou (provincie Ontario) a USA; tam zasahují jezera na území 8 států (Illinois, Indiana, Michigan, Minnesota, New York, Ohio, Pennsylvania a Wisconsin). Jezera leží v povodí řeky svatého Vavřince.

Související příspěvky: