Kde se pěstuje jalovce?

Obsah

Kde se pěstuje jalovce?

Kde se pěstuje jalovce?

Původ a pěstování jalovce: Jalovec patří do čeledi cypřišovítých (Cupressaceaé). Je domovem v Evropě, severní Asii a v Severní Americe. Pro plody je pěstován např. ve Španělsku, v Itálii a Chorvatsku.

Jaké jsou jalovcové keříky?

Jalovec obecný (latinsky juniperus communis) - stálezelené keříky jalovce, roztroušené na výše položených suchých a kamenitých stráních, jsou všeobecně známé stejně jako jalovcová pálenka připravená z plodů, tzv. borovička. Dřevo příjemně voní pryskyřicí. I hořící vyschlé jalovcové větve krásně voní.

Jaké jsou vlastnosti jalovace?

Jalovec má jehlicovité, modrozelené listy. Strom běžně roste do výšky 2 metrů. Samčí a samičí květy se vyskytují na různých stromech. K opylování dochází díky větru. Jako koření se používají zralé modrohnědé plody, které se suší. Původ v Evropě a Středomoří.

Jak hořký je jalovec?

Jalovec má slabě hořkou pikantní chuť, která zanechává v ústech lehce palčivý pocit. Jako koření se používají zralé modrohnědé plody s příjemně pryskyřičnou vůní a hořkosladkým aroma. Vhodné jsou k výrobě alkoholických nápojů, ginu a borovičky. Jalovec je nejlepší v kombinaci s česnekem a aromatickými bylinkami, jako je majoránka a rozmarýn.

Související příspěvky: