Kdo je nejmenší oceán?

Obsah

Kdo je nejmenší oceán?

Kdo je nejmenší oceán?

Nejmenší oceán se jmenuje Indický – Atlantský – Tichý – Severní ledový. Nejteplejší oceán se jmenuje Indický – Atlantský – Tichý – Severní ledový. Zúžená část mezi pevninami nebo mezi pevninou a ostrovem je příliv – příboj - průliv - záliv - průplav. Výběžku pevniny do moří a oceánů říkáme ostrov - záliv -poloostrov.

Kdo je nejhlubší jezero na světě?

Zajímavosti 1 Nejhlubší jezero na světě je Bajkal. 2 Největším jezerem je reliktní jezero Kaspické moře, a to jak podle rozlohy, tak podle objemu. 3 Nejvyšší vlny se tvoří na Velkých jezerech v Severní Americe, kde mohou dosáhnout až výšky 6 metrů. 4 Největší vliv slapových sil lze pozorovat u Michiganského jezera v USA, kde dochází ke vzdutí hladiny až o 7 cm. More ...

Kde je nejhlubší místo v Atlantském oceánu?

Nejhlubší místo v Atlantském oceánu je prohlubeň Milwaukee v Portorickém příkopu 8 648 metrů. Průměrná hloubka je 3 332 m - případně 3 926 m bez moří.

Kdo je nejhlubším oceánem na světě?

(Marianský příkop, nejhlubší místo světového oceánu). – Spojen se Severním ledovým oceánem Beringovou úžinou, s Atlantským oceánem Drakeovým průlivem. Hranici s Indickým oceánem tvoří Velké Sundy a Malé Sundy a průlivy Torresův a Nejčlenitější je pobřeží východní Asie, Aljašky, Kanady a jižního Chile.

Související příspěvky: