Jaká je hladina elektrolytu v akumulátoru?

Obsah

Jaká je hladina elektrolytu v akumulátoru?

Jaká je hladina elektrolytu v akumulátoru?

Hladina elektrolytu, u tohoto druhu akumulátoru klesá během jeho činnosti přirozeným odparem, přes odvětrávací zátky a „plynováním“ způsobeným elektrolýzou, tj. rozkladem H 2 O na kyslík a vodík, zejména v závěrečné fázi nabíjení. Bezúdržbové – s deskami zaplavenými kapalným elektrolytem.

Co jsou akumulátory akumulátorů?

Víko mají obvykle dvojité, hermeticky uzavřené, popř. s labyrintovým systémem pro zpětný odtok a kondenzaci elektrolytu – nemají odvětrávací zátky. Mohou mít také indikátor stavu nabití („magické oko“) – obr. 5. Jsou v současnosti nejpoužívanější druhem akumulátorů u motorových vozidel a mobilních strojů.

Jaká je životnost akumulátoru?

Životnost podle druhu provedení akumulátoru uvádějí výrobci v úrovni 400 až 800 nabíjecích cyklů. 1 nabíjecí cyklus zahrnuje vždy 50 % vybití a neprodlené 100% nabití. Časové vyjádření životnosti je proto také samozřejmě velmi závislé na druhu akumulátoru a provozních podmínkách.

Jaké jsou Akumulátory elektrické energie?

Druhy akumulátorů elektrické energie 1 Elektrochemický akumulátor. Nejběžnější typy akumulátorů jsou založeny na elektrochemickém principu. Elektrochemické... 2 Tepelný akumulátor. Tepelné akumulátory akumulují energii ve formě tepla, představují většinou speciální zařízení nebo... 3 Mechanický akumulátor. Průřez vodní elektrárnou Mechanické akumulátory akumulují mechanickou... More ...

Související příspěvky: