Co se týče obvodu žárovky?

Obsah

Co se týče obvodu žárovky?

Co se týče obvodu žárovky?

V sériovém obvodu protéká všemi zařazenými prvky stejný proud, který zjistíme z vlastností žárovky. Odpor žárovky je pro všechny tři případy zapojení do obvodu stejný, podobně jako proud protékající obvodem (protože výkon a napětí na žárovce jsou stejné).

Co znamená připojení žárovky do obvodu?

Připojení žárovky do obvodu přes součástku s impedancí znamená, že ji zapojíme sériově k dané součástce. V sériovém obvodu protéká všemi zařazenými prvky stejný proud, který zjistíme z vlastností žárovky.

Jaký je výkon žárovky?

Výkon vypočítáme z napětí zdroje a proudu protékajícím obvodem, který jsme získali z vlastností žárovky. Odporrezistoru, přes který je žárovka zařazena v obvodu, vypočteme z Ohmova zákona. Proud rezistorem je stejný jako proud protékající žárovkou, protože se jedná o obvod sériový. Napětí na obou prvcích se sčítá a součet je roven napětí zdroje.

Co slouží pro zakreslení elektrického obvodu?

Pro zakreslení elektrického obvodu slouží schémata, ve kterých má každá část, tzn. každý elektrotechnický prvek, svou značku : 1 elektrický zdroj 2 baterie 3 vodiče 4 spínač 5 tlačítko 6 žárovka 7 dioda 8 tranzistor 9 kondenzátor 10 ampérmetr 11 tyristor 12 LED 13 Rezistor More ...

Související příspěvky: