Jaký je smysl a účel trvání manželství?

Obsah

Jaký je smysl a účel trvání manželství?

Jaký je smysl a účel trvání manželství?

Důvody, smysl či účel trvání jednotlivého manželství se navíc během času zcela nepochybně proměňují. Bude proto na soudu, před který se ta či ona otázka týkající se manželství dostane, aby uvážil, bude-li toho zapotřebí, jaký je konkrétní důvod, smysl, účel tohoto manželství, a podle toho pak jednotlivou spornou otázku posoudil.

Co je hlavním účelem manželství?

Hlavním účelem manželství je založení rodiny, řádná výchova dětí a vzájemná podpora a pomoc.“ Tak praví ustanovení § 655 NOZ, kde začíná úprava rodinného práva. Podobné ustanovení bychom nalezli i v současné právní úpravě. Ustanovení § 655 vymezuje manželství jako trvalý svazek muže a ženy vzniklý zákonem stanoveným způsobem.

Co je manželství v encyklopedii?

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie. Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání. Manželství je obecně právní a společenská instituce, přítomná skoro ve všech kulturách světa, která lidem uvnitř tohoto svazku ukládá práva a povinnosti, upravuje práva mezi nimi, stejně tak jako mezi jejich dětmi a příbuznými.

Jak vzniká manželství?

„Manželství vzniká svobodným a úplným souhlasným projevem vůle muže a ženy, kteří hodlají vstoupit do manželství (dále jen ,snoubenci‘), že spolu vstupují do manželství. Sňatečný obřad je veřejný a slavnostní, činí se v přítomnosti dvou svědků.“

Související příspěvky: