Jaká je výměna brzdové kapaliny?

Obsah

Jaká je výměna brzdové kapaliny?

Jaká je výměna brzdové kapaliny?

Nyní za sebou máme jednu čtvrtinu výměny brzdové kapaliny. Ten samý úkon nyní musíme provést u zbývajících tří kol. Jakmile je výměna hotova, vyjedeme na zkušební jízdu. Zpočátku opatrně a na brzdu šlapeme zlehka. Nevnímáme-li žádný problém, začneme brzdový pedál prošlapávat důrazněji, až získáme jistotu, že brzdí tak jak mají.

Co je funkcí chladící kapaliny?

Funkcí chladící kapaliny není jen chlazení motoru, nýbrž i ošetření jeho chladící soustavy. Chladící kapaliny obsahují monoetylenglykoly, inhibitory koroze, stabilizátory, disperzanty, zvyšovače pH, barviva a protipěnivé přísady, které se dohromady starají o dobrou funkčnost a efektivnost chladící soustavy.

Kde se dostanete k brzdové kapalině?

Nyní se budeme muset dostat pod vozidlo, abychom se dostali do vnitřní části samotného kola, kde je nutné uvolnit a demontovat odvzdušňovací šroub. Pod odvzdušňovací otvor umístíme nádobu nebo na něj můžeme připevnit hadičku, aby brzdová kapalina nestékala všude kolem. Jedná se o toxickou látku, která by měla být zlikvidována ekologickým způsobem.

Jak vybrat typ chladící kapaliny?

Typ chladící kapaliny lze vybrat podle jejího písmenného označení a barvy. Existuje typ B, typ C (G11), typ D (G12), typ F (G12+) a typ G (G12++). Starší typy chladících kapalin s označením G11 mívají modrozelenou barvu, novější verze mají barvu červenou a ty nejnovější G12+ a dál jsou růžové až fialové. Přesný typ chladící kapaliny do vašeho vozu ...

Související příspěvky: