Proč je mokré broušení nepříjemné?

Obsah

Proč je mokré broušení nepříjemné?

Proč je mokré broušení nepříjemné?

Povrch po mokrém broušení nelze ihned lakovat, což, jak víte, by způsobilo další nepříjemnosti. Proto se musí nechat dokonale vyschnout, buď na vzduchu či za pomocí infrazářičů. To znamená rostoucí náklady na energie a prodloužení délky opravy. Jak jste již určitě z uvedeného textu uhodli, suché broušení je přímým opakem.

Co je broušení s otáčeným obrobkem?

Broušení s otáčejícím se obrobkem – používá se pro obrábění souosých děr menšího průměru. Při tomto broušení koná rotační pohyb nástroj i obrobek. Posuvný pohyb koná nástroj na stejném místě. Broušení planetové – používá se pro broušení otvorů větších rozměrů.

K čemu používáme broušení?

Broušení používáme např. k ostření nástrojů, k dělení materiálu (rozbrušování) nebo k broušení součástí za účelem zlepšení přesnosti a jakosti povrchu. Výhody broušení tedy jsou: umožňuje dosažení malé drsnosti povrchu.

Co se týče broušení brusek?

Konstrukce a druhy brusek je dána hlavně tím, o jaký druh broušení se jedná. Jedná se o ruční broušení jednoduchých nástrojů (vrtáky, důlčíky, sekáče apod.) a materiálu na dvoukotoučových bruskách různých velikostí.Při použití plstěných nebo drátěných kotoučů je možno dílenskou brusku používat k leštění.

Související příspěvky: