Jaký je vztah mezi státem a právem?

Obsah

Jaký je vztah mezi státem a právem?

Jaký je vztah mezi státem a právem?

ostatní subjekty ke splnění jejich povinností - vztah mezi státem a právem je oboustranný - tím, že stát uznává určité právo, tím zároveň omezuje i sebe - každý stát má v sobě zárodky právního státu - každý stát musí totiž mít právní systém (minimum rávního státu je v tom, že stát stanoví, co od svých občanů požaduje)

Co je omezená demokracie?

Omezená (autoritativní) demokracie Ve státech, kde se establishment ztotožňuje s demokratickými principy jen formálně, je možné hovořit o autoritativní (řízené) demokracii až po diktaturu s formální demokracií a skutečnou moc má vybraná část společnosti (strana, církev, lóže).

Kde se nachází demokracie ve světě?

Demokracie ve světě. Demokracie je dnes jeden z nejrozšířenějších způsobů řízení státu. Mezi demokratické státy patří téměř všechny státy Evropy, Austrálie, Nový Zéland, Indie, Izrael, USA, Kanada či některé státy v Jižní Americe.

Co jsou demokracie a její principy?

Demokracie a její principy 1 Obecná ustanovení 2 Lidská práva a základní svobody 3 Práva národnostních a etnických menšin 4 Hospodářská, sociální a kulturní práva 5 Právo na soudní a jinou právní ochranu 6 Společná ustanovení More ...

Související příspěvky: