Proč je kukuřičná siláž nadprůměrné kvality?

Obsah

Proč je kukuřičná siláž nadprůměrné kvality?

Proč je kukuřičná siláž nadprůměrné kvality?

Zde je třeba opět připomenout, že vyšší délka řezanky kukuřice není vždy výhrou, protože může vést nejen k obtížnějšímu dusání (a horší aerobní stabilitě), ale také k přebírání krmiv zvířaty. Kukuřičná siláž sklizená řezačkou Krone Big X 530 s diskovým crackerem byla hodnocena jako siláž nadprůměrné kvality.

Jak se vyhnout výrobě kukuřičné siláže?

Jakým rizikům se vyhnout při výrobě kukuřičné siláže 1 Agrotechnika základem. Vše začíná na poli, výběrem vhodného pozemku pro pěstování a zpracováním půdy. Pokud byla na poli... 2 Hybridy. Následuje výběr vhodného hybridu, nejen dle čísla FAO. V kurzu jsou vysoce plastické hybridy, odolné k suchu, s... 3 Sklizeň. Sklizeň v optimální zralosti si vyžaduje neustálé vzorkování a... More ...

Co jsou kukuřičné siláže?

Kukuřičné siláže představují hlavní zdroj energie krmných dávek mléčného skotu. Tyto siláže tvoří v krmných dávkách dojnic 50-75% podíl z objemných krmiv. Z výše uvedeného jasně vyplývá požadavek na vysokou kvalitu těchto siláží. Je třeba zmínit, že nadprůměrná kvalita siláží je základním kamenem ekonomické výroby mléka.

Související příspěvky: