Může jít o zředění chladící kapaliny s olejem?

Obsah

Může jít o zředění chladící kapaliny s olejem?

Může jít o zředění chladící kapaliny s olejem?

V takovém případě by došlo k zředění chladící kapaliny s olejem, což by se projevilo výraznou změnou hladiny motorového oleje. Pokud se však hladina oleje nezměnila a nenese stopy přítomnosti chladící kapaliny, je příčinou něco jiného.

Co je funkcí chladící kapaliny?

Funkcí chladící kapaliny není jen chlazení motoru, nýbrž i ošetření jeho chladící soustavy. Chladící kapaliny obsahují monoetylenglykoly, inhibitory koroze, stabilizátory, disperzanty, zvyšovače pH, barviva a protipěnivé přísady, které se dohromady starají o dobrou funkčnost a efektivnost chladící soustavy.

Jak vybrat typ chladící kapaliny?

Typ chladící kapaliny lze vybrat podle jejího písmenného označení a barvy. Existuje typ B, typ C (G11), typ D (G12), typ F (G12+) a typ G (G12++). Starší typy chladících kapalin s označením G11 mívají modrozelenou barvu, novější verze mají barvu červenou a ty nejnovější G12+ a dál jsou růžové až fialové. Přesný typ chladící kapaliny do vašeho vozu ...

Co je chladící kapalina do auta?

Chladící kapalina do auta Chladící kapalina (či někdy také nemrznoucí kapalina) je označení pro chemickou směs, která se lije do speciální nádržky v motoru. Primární princip je snížit bod mrznutí (v zimě) a současně zvýšit bod varu (v létě).

Související příspěvky: