Co je červivý vlašský ořech?

Obsah

Co je červivý vlašský ořech?

Co je červivý vlašský ořech?

Červivý vlašský ořech jsem ještě neviděl, ani v literatuře jsem o něm nenašel zmínku. Domnívám se, že půjde spíše o bakteriózu, která zaviní, že jádro scvrkne a zčerná. Ořešáky proti bakterióze ošetřujeme měďnatými přípravky, 14 dnů po odkvětu. Pokud prší, ošetření se opakuje ještě jednou či dvakrát, v intervalu 14 dnů.

Proč černaní vlašských ořechů?

Existují 3 důvody černaní vlašských ořechů. Za prvé, může jít o výše zmíněnou bakteriózu, kdy jádro scvrkne a zčerná. V tomto případě se hnědé skvrny objevují také na listech a na rubině (zelené slupce). Hnědá slupka, která se oddělí od ořechu, to je houbová skvrnitost.

Čím jsou vlašské ořechy vyjímečné?

Čím jsou vlastně vlašské ořechy tak vyjímečné? 1 Z minerálních látek jsou bohaté na hořčík, fosfor a draslík 2 Obsahují také vitamíny B1 a B2, kyselinu listovou, vitamín E, betakaroten (provitamín A) a menší podíl vitamínu C 3 Kromě vitamínů a minerálních látek ještě ve “vlašácích” najdeme další látky prospěšné pro naše zdraví - polyfenoly -... More ...

Kde koupit vlašské ořechy Natural?

Vlašské ořechy natural. Naturální vlašské ořechy jsou nejpopulárnějším ořechem v České republice. Naše vlašské ořechy jsou speciálně ... 61 Kč od 49 Kč.

Související příspěvky: