Jak správný řez růží?

Obsah

Jak správný řez růží?

Jak správný řez růží?

Sedm zásad pro správný řez růží 1 Na keři má být co nejvíce mladých květuschopných výhonů a co nejméně starého dřeva. 2 Keř udržujte zdravý a v plné síle a jeho střed ponechte otevřený pro slunce a vzduch. 3 Pravidelným každoročním řezem udržujte rovnoměrně vyvážený, vzhledný tvar keře. 4 Řežte v době počátku nalévání pupenů, kdy se růže probouzejí z růstového klidu a začíná proudění rostlinné šťávy – právě v tomto období se řezné rány dobře zacelují.

Jak pěstovat růže?

Růže můžeme pěstovat jako klasické keříky, velké keře, popínavé rostliny nebo dokonce i stromky. Péče o růže není složitá, takže jejich pěstování zvládne i začátečník. Jen se jim musíme věnovat pravidelně, poskytnout jim mnoho péče. Pak se odmění krásnými květy a dlouhověkostí.

Jak prořezávat popínavé růže?

Jak prořezávat popínavé růže? 1 Pokud zjistíme, že hlavní výhony začínají kvést slaběji, zkrátíme je na spodní mladý, bujně rostoucí výhon. 2 U starých popínavých růží je vhodné provést zmlazovací řez. Každým rokem zkrátíme třetinu hlavních výhonů na výšku asi... More ...

Související příspěvky: