Jaký je vzor životopisu standardní?

Obsah

Jaký je vzor životopisu standardní?

Jaký je vzor životopisu standardní?

Klasický vzor životopisu se hodí pro jakékoliv zaměstnání, jako jsou manuální profese, asistentské pozice, odborné profese a podobně. Pokud po vás zaměstnavatel bude požadovat průvodní či motivační dopis, hodí se k němu nejlépe tradiční vzor průvodního dopisu. Vzor životopisu standardní | Pohovor.cz

Jak vypadá struktura životopisu?

Jak vypadá struktura životopisu 1 Osobní údaje. Jedná se především o jméno, příjmení, titul, telefon a e-mail. V ČR je zvykem připsat kontaktní adresu, státní příslušnost, ale jsou to informace nepovinné. 2 Pracovní zkušenosti. Tato část životopisu je pro personalisty nejdůležitější, a proto je nutné jí věnovat pozornost. Jednotlivé zkušenosti řaďte chronologicky (od nejnovějších po nejstarší). 3 Vzdělání. V případě, že jste student nebo čerstvý absolvent, tak tyto informace nabývají na váze, a proto je v životopise zařaďte hned za osobní údaje.

Jak zařadit své zájmy do životopisu?

Najděte si tedy svou kategorii a do životopisu ji vepište. Není radno podcenit ani kolonku zájmů. Asi každý člověk může mezi své zájmy zařadit sport, knihy, film, hudbu a cestování. Takové zájmy však žádného "lovce hlav" nezaujmou. Zkuste být pestří a vybírat konkrétnější záliby, jež zařadíte do svého životopisu.

Co je součástí strukturovaného životopisu?

Součástí strukturovaného životopisu by měl být i stručný průvodní dopis. V něm uveďte důvody, které vedly k rozhodnutí ucházet se právě o toto zaměstnání. Zatímco strukturovaný životopis by měl obsahovat jen fakta, průvodní dopis dává větší prostor do určité míry projevit i své osobní názory.

Související příspěvky: