Jak použít kávovou sedlinu k hnojení rostlin?

Obsah

Jak použít kávovou sedlinu k hnojení rostlin?

Jak použít kávovou sedlinu k hnojení rostlin?

Kávovou sedlinu lze použít k hnojení záhonků, hrnkových, truhlíkových a pokojových rostlin. Jak často by se měla kávová sedlina používat pro hnojení rostlin, závisí na typu rostliny. Pokojové rostliny snáší tento druh hnojení jen jednou za šest měsíců. Nicméně, venkovní rostliny mohou být hnojeny kávovou sedlinou až čtyřikrát ročně.

Co je zázračné hnojivo pro rostliny?

Doslova za zázračné hnojivo pro rostliny je považována kávová sedlina. Je to kvůli jejímu vysokému obsahu dusíku, fosforu, minerálů a draslíku, díky kterým jde v podstatě o vysoce kvalitní přírodní hnojivo. Tento typ hnojení ani nevyžaduje mnoho úsilí.

Jak nalévat domácí hnojivo na zahradě?

Nařeďte asi půl litru tohoto domácího tekutého hnojiva 10 litry vody a zalévejte tímto výluhem vaše rostliny jednou nebo dvakrát týdně. Toto přírodní hnojivo je prospěšné nejen pro pokojové rostliny, ale veškeré záhonky v zahradě, s výjimkou fazolí, hrachu a cibule.

Je to přírodní hnojivo pro mšice?

Toto přírodní hnojivo je prospěšné nejen pro pokojové rostliny, ale veškeré záhonky v zahradě, s výjimkou fazolí, hrachu a cibule. Pokud jsou na rostlinách mšice, můžete je tímto tekutým hnojivem postříkat, protože vytvoří vrstvu křemičitanů, která zabraňuje mšicím proniknout do rostlinných buněk a vysávat je.

Související příspěvky: