Jak zjistit typ brzdové kapaliny?

Obsah

Jak zjistit typ brzdové kapaliny?

Jak zjistit typ brzdové kapaliny?

Konkrétní typ brzdové kapaliny totiž snadno zjistíte v manuálu vašeho vozidla. Náš tip: Výměnu brzdové kapaliny spojte s výměnou kol. Ušetříte si dvojitou práci s demontáží kol, která je při výměně brzdové kapaliny obvykle nutná. Nejprve povolíme všechna kola stejně jako v případě jejich výměny.

Jaká je výměna brzdové kapaliny?

Nyní za sebou máme jednu čtvrtinu výměny brzdové kapaliny. Ten samý úkon nyní musíme provést u zbývajících tří kol. Jakmile je výměna hotova, vyjedeme na zkušební jízdu. Zpočátku opatrně a na brzdu šlapeme zlehka. Nevnímáme-li žádný problém, začneme brzdový pedál prošlapávat důrazněji, až získáme jistotu, že brzdí tak jak mají.

Kde se dostanete k brzdové kapalině?

Nyní se budeme muset dostat pod vozidlo, abychom se dostali do vnitřní části samotného kola, kde je nutné uvolnit a demontovat odvzdušňovací šroub. Pod odvzdušňovací otvor umístíme nádobu nebo na něj můžeme připevnit hadičku, aby brzdová kapalina nestékala všude kolem. Jedná se o toxickou látku, která by měla být zlikvidována ekologickým způsobem.

Nevyplatí se výměna brzdové kapaliny?

Nevyplatí se to. Výměna brzdové kapaliny není náročný úkon a nevyžaduje ani žádné speciální nářadí a pomůcky. Na trhu se prodávají různé typy brzdových kapalin. Než se pro některou rozhodnete, nahlédněte raději do manuálu. Konkrétní typ brzdové kapaliny totiž snadno zjistíte v manuálu vašeho vozidla.

Související příspěvky: