Kdo žije v subsaharské Africe?

Obsah

Kdo žije v subsaharské Africe?

Kdo žije v subsaharské Africe?

V subsaharské Africe žijí čtyři pětiny africké populace, a pokud hovoříme o rozvojových afrických zemích, které trápí spousta problémů (chudoba, malárie, AIDS), myslíme tím především subsaharskou Afriku. Subsaharskou Afriku pak můžeme rozdělit podle zeměpisných stran.

Kdo je největší kontinent Afrikou?

Afrika (anglicky Africa, francouzsky Afrique, portugalsky África, arabsky أفريقيا ‎‎ (Afrīqiyā), amharsky አፍሪቃ (Äfəriqa), svahilsky Afrika) je třetí největší kontinent po Asii a Americe s celkovou rozlohou přes 30,3 mil. km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi a včetně ostrovů pokrývá 6 % celkové rozlohy Země.

Kde se nachází arabská Afrika?

Arabská Afrika (někdy také severní Afrika) se nachází na severu kontinentu a od subsaharské Afriky ji odděluje především poušť Sahara. Žije tu přibližně jedna pětina africké populace, většinou se jedná o arabské obyvatelstvo vyznávající islám.

Co je africký kontinent?

Afrika, černý kontinent, je třetí největší kontinent po Asii a Americe. Zabírá rozlohu přes 20 % celkového povrchu souše na Zemi. Celý africký kontinent je tvořen pevninskou i ostrovní částí. Afrika má centrální polohu a leží blízko jak Evropě, tak Asii. Od ostatních kontinentů ji odděluje Indický a Atlantický oceán.

Související příspěvky: