Co je oranžová barva?

Obsah

Co je oranžová barva?

Co je oranžová barva?

Oranžová – je pozitivní, optimistická barva s antistresovými účinky. Je spojována s energií a se zdravím, povzbuzuje energii a aktivitu, zahřívá, rozjasní, proteplí, představuje slunce a teplo. Tato barva je oblíbená u hravých a zvídavých lidí, kteří jsou velmi impulzivní. Oranžová barva ve větších plochách vyvolává pocit prozáření a pozornosti.

Která barva má svůj význam?

Každá má svůj význam, který se prolíná do našich pocitů, nálad. Každá základní barva má spoustu odstínů, dokonce mezi tak protikladnými barvami, jako je černá a bílá existuje desetitisíce víceméně jemných barevných odstínů. Mezi základní barvy patří černá, bílá, červená, zelená, žlutá, modrá, hnědá, šedá, oranžová, růžová a fialová.

Je žlutá barva vhodná do dětského pokoje?

Žlutá barva je sice ideální do dětského pokoje, nikoli však pro hyperaktivní děti, které by ještě více „zaktivizovala". Oranžová – je pozitivní, optimistická barva s antistresovými účinky.

Co znamená Bílá barva?

Bílá – je neutrální, nevýrazná barva, symbolizující čistotu, naději, nevinnost, dokonalost, ideál a pravdu. Bílou barvu upřednostňují spolehliví a upřímní lidé. Bílá barva opticky zvětšuje prostor, je vhodná pro jakékoli prostory kromě podlahy.

Související příspěvky: