Co označujeme za stále zelené živé ploty?

Obsah

Co označujeme za stále zelené živé ploty?

Co označujeme za stále zelené živé ploty?

Stálezelené neopadavé živé ploty. Za stále zelené označujeme takové dřeviny, které podržují své listy i v zimě. Často se používá i výraz neopadavé živé ploty. Jsou mezi nimi jak stromy a keře jehličnaté, tak i křoviny listnaté.

Jak začít výsadbu živého plotu na jaře?

Chystáte-li výsadbu živého plotu na jaře, nastává teď správná doba k tomu, abyste si rozmysleli, jaké druhy keřů vysadíte. Potom připravíte pruh půdy zbavený především trvalých plevelů s dobře propracovanou, kompostem obohacenou půdou.

Z jakých rostlin můžete vybírat živý plot s trním?

Z jakých rostlin můžete vybírat, chcete-li živý plot ozdobný listem Keře pro živé ploty s trním Keře pro živé ploty s trním Keře pro živé ploty s trním Keře pro živé ploty s trním druhy a kultivary barva květu, listy, plod doba květu výška rostliny cesmína (Ilex) cesmína ostrolistá bělavě zelený květ květen až červen do 3 m 'Ferox Argentea' bílé ostny a lem na listech květen až červen do 2 m 15 more rows ...

Co jsou živé ploty v zahradách?

Živé ploty, ať už volně rostoucí, nebo stříhané, jsou v zahradách stále oblíbenějším prvkem. Kromě okrasné funkce dokáží poskytnout výbornou ochranu před zvědavými pohledy, a pokud mají trny, ochrání pozemek i před nevítanými hosty.

Související příspěvky: