Kde se vysazují tulipány?

Obsah

Kde se vysazují tulipány?

Kde se vysazují tulipány?

Tulipány se vysazují od konce září do konce října. Nejsou vůbec náročné na půdu, můžou růst jak v půdách lehkých, tak i těžších. Před výsadbou tulipánů můžeme půdu obohatit dobrým kompostem a pomalu rozpustnými draselnými a fosforečnými hnojivy. Dusíkatá hnojiva do půdy dodáme až na jaře.

Jaká je hloubka výsadby tulipánů?

Cibule tulipánů se vysazují do hloubky kolem deseti centimetrů. Půdu před výsadbou zryjeme do hloubky asi 20 cm. U tulipánů platí pravidlo: čím větší cibule, tím hlubší výsadba. Hlubší výsadba ochrání cibuli před výkyvy teplot a případným vysycháním.

Jak obohatit půdu tulipánů?

Před výsadbou tulipánů můžeme půdu obohatit dobrým kompostem a pomalu rozpustnými draselnými a fosforečnými hnojivy. Dusíkatá hnojiva do půdy dodáme až na jaře. Cibule, které mají obvod více jak deset centimetrů, nám spolehlivě vykvetou.

Jaká je pravděpodobnost výsadby tulipánů?

U menších cibulí je pravděpodobnost kvetení menší. Cibule tulipánů se vysazují do hloubky kolem deseti centimetrů. Půdu před výsadbou zryjeme do hloubky asi 20 cm. U tulipánů platí pravidlo: čím větší cibule, tím hlubší výsadba.

Související příspěvky: