Jak začít s výsadbou tulipánů?

Obsah

Jak začít s výsadbou tulipánů?

Jak začít s výsadbou tulipánů?

Cibule tulipánů před výsadbou namořte fungicidem (k dostání v zahradnických centrech) a vysazujte do poloviny října. V příznivém podzimu se nebojte s výsadbou pokračovat až do konce měsíce, než zem prochladne, stačí cibule zakořenit.

Kde se objevily tulipány v zahradách?

Tulipány ( Tulipa) pěstované v zahradách se objevily nejdříve v Turecku a Persii v polovině 15. století, odkud se rozšířily snad do celého světa. V Evropě je získala jako první Císařská botanická zahrada ve Vídni.

Jak se objevily tulipány?

Až o tři sta let později se objevily velkokvěté vysoké tulipány a zároveň s nimi i přírodní druhy dnes pojmenované jako botanické tulipány. Počet registrovaných kultivarů tulipánu přesahuje tři tisíce, což je množství těžko představitelné. Pro přehlednost jsou rozděleny do skupin podle doby kvetení na rané, středně rané a pozdní kultivary.

Kdy jsou tulipány sklízeny?

Koncem července jich pak většina ukončí vegetaci, listy zežloutnou a zatahují. V té době se cibule tulipánů sklízejí – po vyjmutí ze země a očištění se uskladní na větraném místě při teplotě kolem dvaceti dvou stupňů. Od konce září do poloviny října je pak vhodná doba k jejich výsadbě.

Související příspěvky: