Jak vybrat zimní pneumatiky?

Obsah

Jak vybrat zimní pneumatiky?

Jak vybrat zimní pneumatiky?

5 Jak vybrat zimní pneumatiky 1 Průměr pneumatiky. Jedná se o vnitřní průměr pneu, který bývá uváděn v palcích. Tady je důležité, aby byl průměr... 2 Nosnostní index. Nosnostnímu indexu se také říká hmotností index nebo zátěžový index. Asi již tušíte, co přesně znamená. 3 Rychlostní index. Písmeno „H“ odpovídá hodnotě v tabulkách. Tento údaj najdete ve velkém technickém... More ...

Co se týče rozměrů pneumatik?

Neméně důležitou roli při výběru či záměně kol je rozměr pneumatik. Každé vozidlo má přesně dán vnější průměr kola (pneumatiky). Znamená to, že při výměně pneumatiky za jiný rozměr (například použijeme-li disk většího rozměru - z původních plechových disku o průměru 14" na hliníkové 15"), je důležité zachovat stejný obvod pneumatiky.

Co je vnější průměr pneumatiky?

Každé vozidlo má přesně dán vnější průměr kola (pneumatiky). Znamená to, že při výměně pneumatiky za jiný rozměr (například použijeme-li disk většího rozměru - z původních plechových disku o průměru 14" na hliníkové 15"), je důležité zachovat stejný obvod pneumatiky. Čím větší disk bude použit, tím nižší profil pneumatiky musíme namontovat.

Související příspěvky: