Proč je červená řepa zdraví prospěšná?

Obsah

Proč je červená řepa zdraví prospěšná?

Proč je červená řepa zdraví prospěšná?

Červená řepa vyniká skvělým nutričním profilem. Obsahuje velmi málo kalorií, ale velké množství zdraví prospěšných vitamínů a minerálů. V podstatě lze říci, že červená řepa obsahuje prakticky veškeré vitamíny a minerály, které lidské tělo potřebuje, a to alespoň v minimálním množství .

Proč se červená řepa používá v kuchyni?

Červená řepa patří, navzdory své nevalné oblibě v našich končinách, mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Důvod proč se u nás netěší přílišné oblibě, je zřejmě ten, že doplatila na nevalné zpracování ve školních kuchyních, čímž byla znechucena několika generacím strávníků po ...

Co obsahuje červená řepa?

Shrnutí: Červená řepa je bohatým zdrojem vitamínů a minerálů a přitom obsahuje minimum kalorií a tuků. Navíc obsahuje anorganické nitráty a přírodní rostlinné pigmenty, které blahodárně působí na naše zdraví.

Jaké jsou vlivy červené řepy na reakční dobu?

Jedna studie na diabeticích druhého typu sledovala také vliv konzumace červené řepy na rychlost reakce (reakční čas), což se používá jako jeden ze způsobů měření kvality kognitivních funkcí. Lidé, kteří každý den po dobu dvou týdnů pili 250 ml šťávy z červené řepy, měli o 4% kratší reakční dobu než ti, kteří pili placebo ( 34 ).

Související příspěvky: