Co můžeme dát do mikrovlnné trouby?

Obsah

Co můžeme dát do mikrovlnné trouby?

Co můžeme dát do mikrovlnné trouby?

Málokdo vyzkoušel a zjistil, že do mikrovlnné trouby můžeme bez obav na krátkou dobu dát i dřevěné nádobí nebo náčiní. Můžeme tak pečivo ohřívat přímo na ošatce nebo proutěné misce přikryté lněnou utěrkou.

Jaké nádobí můžete dát do trouby?

Dnes už můžete dát do trouby vedle silikonových forem a pekáčů také některé nádobí z plastu, které snese neuvěřitelně teplotní rozpětí od -24°C do + 230°C a můžete na něm rovnou servírovat. Nelze nic namítat, pokud je někdo zvyklý na litinové nebo keramické pekáče a zapékací mísy, neboť své kvality nezapřou.

Jak položit mísu z trouby na stůl?

Díky silikonovým nožkám můžete mísu z trouby položit přímo na stůl. Z tohoto materiálu nabízí trh nepřeberné množství nejrůznějších pekáčů a hrnců. Například pekáče z nerezavějící oceli s roštem pro dokonalé propečení bez připálení jsou opatřeny poklopem, který je určen i pro samostatné použití pro pečení.

Jak použít hrnec do trouby?

Hrnec je možné použít i do trouby (úchytky snesou teplotu do 230 stupňů). Poklice bývá zhotovena z varného skla. Tento typ nádobí je vhodný do trouby i myčky, nehodí se na indukci.

Související příspěvky: