Jak si koupit vůz v Německu?

Obsah

Jak si koupit vůz v Německu?

Jak si koupit vůz v Německu?

Chci si koupit vůz v Německu a odjet s ním zpátky do Čech, kde mám trvalé bydliště. Jak to bude s registrací? I když si vůz budete nakonec muset nechat zaregistrovat v Čechách, na cestu z Německa budete potřebovat německou SPZ. Pokud je automobil nový, požádejte o převozní značku – pak nebudete muset platit v Německu DPH.

Jaká je DPH v německém autosalonu?

Jaká je výše DPH v Německu a v Česku? V Německu je to devatenáct procent, v Česku jednadvacet procent. Ve výsledku to znamená, že za auto zaplatíte o něco víc, než kolik jste si vypočetla podle ceny v německém autosalonu.

Kde musím mít auto zaregistrované?

Obecně platí, že vozidlo musíte mít přihlášené v zemi, kde pobýváte. Během týdne pracuji v Lucembursku, ale na víkendy dojíždím za rodinou do Německa. V které zemi musím mít auto zaregistrované?

Jaká je DPH v Německu a Česku?

Ale pravidlo o platbě DPH a o novém autě platí jen pro soukromá vozidla – u podnikatelů, kteří jsou v Česku plátci DPH, se pravidla týkají i ojetých automobilů. Jaká je výše DPH v Německu a v Česku? V Německu je to devatenáct procent, v Česku jednadvacet procent.

Související příspěvky: