Co obsahuje citrónová šťáva?

Obsah

Co obsahuje citrónová šťáva?

Co obsahuje citrónová šťáva?

Citrónová šťáva obsahuje karotenoidy, vitamíny skupiny B, pektiny, fosfor, draslík, sodík, dvojmocný vápník, dvojmocné železo a další stopové a minerální prvky. Citron především obsahuje tzv. flavonoidy s antioxidačními vlastnostmi, které preventivně působí proti kardiovaskulárním chorobám a rakovinnému bujení.

Jak dlouho užíváte citronový koktejl?

Pokud po dobu 30dní dvakrát denně užíváte citronový koktejl, tak dojde ke změnám chemie ve vašem těle, což posílí organismus, zlepší paměť a výdrž. Citronový koktejl se dělá z citronové šťávy, sojového mléka a medu rozmíchaného v mixéru nebo ještě lepší promíchaného v šejkru.

Co je vnitřní citronová kůra?

Vnitřní citronová kůra – albeno, je bohatá na rostlinný antioxidant (bioflavonoid) citrin, který účinně posiluje a snižuje bolestivost stěn žil a vlásečnic. Může být tedy účinnou pomocí i prevencí křečových žil. V kůře je také obsažena látka limonen, ta vykazuje určitě působení proti růstu nádorů.

Jaké jsou vlastnosti citronové kůry?

Bílá vrstva citronové kůry je nazývána albedo a obsahuje především flavony, glykosidy a deriváty kumarinu. Citrony rovněž pomáhají odkyselovat organismus. Kůra tohoto plodu pomáhá odvádět z organismu kyselinu močovou, proto je velmi vhodným prostředkem proti revmatismu, artróze, dně.

Související příspěvky: