Kdo může investovat do zlata?

Obsah

Kdo může investovat do zlata?

Kdo může investovat do zlata?

V dnešní době může nakupovat investiční zlato téměř kdokoliv, není to výhrada jen velmi bohatých lidí, ale narůstá i počet drobných investorů, kteří se rozhodují investovat do zlata, protože ve žlutém kovu vidí jistotu.

Co je karátové zlato?

986/1000 (22 a 2/3 – karátové zlato): jedná se především o tzv. dukátové zlato k výrobě mincí Historie zlata je dlouhá tisíce let, zlato zde bylo dříve než první lidé a první civilizace, které tento kov mohl uchvátit a který začali využívat.

Co je nejčistší zlato na mincích?

Nejčistší (nejryzejší) podobu lze spatřit na mincích od Kanadské královské mincovny (The Royal Canadian Mint), které uvádí ryzost až 999,99/1000. Jedná se tedy o tzv. „pětidevítkové“ zlato a je emitováno pouze v rámci zvláštní edice mincí. 999/1000 (24 karátové zlato): jedná se o především investiční zlato ve formě mincí a slitků

Co je slovo zlato?

Zlato - již samotné slovo vyzařuje něco jedinečného a fascinujícího, co na této planetě můžeme nalézt. Zlato je kovem, který fascinoval člověka a celé civilizace od nepaměti a tato jeho funkce přetrvala i do dnešních dní.

Související příspěvky: