Kdy sbírat šípky?

Obsah

Kdy sbírat šípky?

Kdy sbírat šípky?

Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitamínů 1 Jak poznat zralé plody. Je důležité trhat šípky v době, kdy jsou už dokonale zralé. ... 2 Kdy sbírat šípky. Nejvhodnější doba je na konci září a začátkem října. ... 3 Plody přeberte. V první řadě natrhané šípky přeberte, odstraňte všechny větvičky, lístky, naměklé, zhnědlé, plesnivé nebo nějak viditelně poškozené plody.

Jak dozrávají šípky?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitamínů Nádherné lesklé rudé plody dozrávající na keřích šípkových růží nám oznamují, že pomalu přichází podzim.

Proč si šípkový čaj zalejete vroucí vodou?

Pokud si šípkový čaj připravujete tak, že ho zalejete vroucí vodou, děláte obrovskou chybu. Připravujete se totiž o většinu vitamínu C, ale i dalších, jako jsou vitamín A, K a vitamíny skupiny B. V tomto případě je správná příprava čaje víc než důležitá.

Jak nasbírat šípky?

Jak je nasbírat a správně zpracovat? Je důležité trhat šípky v době, kdy jsou už dokonale zralé. Poznáte to tak, že budou mít krásně ostře červenou barvu, ale na dotek budou ještě stále tvrdé. Po rozpůlení byste měli vidět vrstvu červenooranžové dužiny a uvnitř žlutá semínka s jemnými, ale pichlavými chloupky. Změklé nebo nahnědlé plody nesbírejte.

Související příspěvky: