Co se týče svařovacích prací?

Obsah

Co se týče svařovacích prací?

Co se týče svařovacích prací?

Vyrovnání, upínání, přistehování, případně předběžná úprava obrobku s použitím všech nutných nástrojů nebo upínacích zařízení. Provádění svařovacích prací v potřebné poloze, případně se zřetelem k plánům postupu svařování. Konečná úprava svarů. Čištění a zkoušení provedených prací za použití různých příslušných pomůcek.

Co je svařování nebo sváření?

Svařování nebo sváření je proces, který slouží k vytvoření trvalého, nerozebíratelného spoje dvou a více součástí. Obecným požadavkem na proces svařování je vytvoření takových termodynamických podmínek, při kterých je umožněn vznik nových meziatomárních vazeb.

Co jsou žvýkací svaly?

Žvýkací svaly 1 Zevní sval žvýkací (musculus masseter): funkcí svalu je elevace mandibuly-zavírání úst 2 Spánkový sval (musculus temporalis): funkcí svalu je elevace mandibuly-zavírání úst 3 Vnitřní křídlový sval (musculus pterygoideus medialis): funkcí svalu je napomáhání zevnímu žvýkacímu svalu zavírat ústa, táhne mandibulu do strany (pokud zabírá jen jeden z páru svalů) - přežvýkavé pohyby

Jaké jsou typy svarů?

Podle tvaru, pr ůřezu a úpravy svaru rozeznáváme dva základní druhy svar ů : • TAVNÉ , • TLAKOVÉ . 1.4 DRUHY – TYP SVAR Ů Stykové plochy sva řovaných sou částí je nutno vhodn ě upravit → podmínka pro- va ření materiálu v celém pr ůřezu (hlavn ě u tavného sva řování).

Související příspěvky: