Co se týče pokuty za parkování?

Obsah

Co se týče pokuty za parkování?

Co se týče pokuty za parkování?

Pokud se vám to ale nepovede, hrozí vám pokuta až 2000 Kč, botička a v nejhorším případě odtažení vozidla. To vás bude stát nejméně 2500 Kč, ke kterým asi budete muset připočíst slušné nervy a nemálo času. Takže se určitě vyplatí prosvištit si pravidla, která se k parkování vztahují.

Kdy zaparkovat v jednosměrce?

To může být třeba v případě, že vaše vozidlo je tak malé (např. motorka nebo vozítko Smart), že nebude vyčuhovat z řady podélně stojících aut. Zaparkovat můžete jen tam, kde zbudou alespoň 3 metry pro každý směr jízdy. V obousměrné ulici je to 6 metrů, v jednosměrce logicky postačí 3.

Může parkování povolit na silniční vegetaci?

Vlastník komunikace tedy může povolit stání na silniční vegetaci. V daném místě bylo parkování povoleno svislou dopravní značkou, jejíž platnost ale nastává až za jejím sloupkem.

Kdo se zabýval problematikou parkování v ulicích?

Znojemský deník Rovnost se problematikou parkování v ulicích města začal detailněji zabývat poté, co na redakční auto sám dostal botičku na sporném místě. Obdobných „parkovišť“ jsou ale po městě desítky, možná stovky. O názor na ně jsme požádali odborníky i městský úřad.

Související příspěvky: