Jaké jsou zbytkové magnetické pole alternátoru?

Obsah

Jaké jsou zbytkové magnetické pole alternátoru?

Jaké jsou zbytkové magnetické pole alternátoru?

To znamená, že trvale udržuje pouze velmi slabé zbytkové magnetické pole, které sice umožní nabuzení alternátoru, ale až při vyšších než volnoběžných otáčkách motoru. Uvnitř je navinuta válcová cívka budícího vinutí a v ní při činnosti alternátoru prochází poměrně slabý budící elektrický proud (6–8 % elektrického proudu statoru).

Jak se rozdělení alternátorů?

Rozdělení alternátorů podle konstrukčního provedení. Obecné složení alternátoru. Činnost alternátoru, regulace napětí. Typy alternátorů. Základní zásady správného zacházení s alternátorem. Servis, diagnostika a odstraňování závad.

Jak je alternátor usměrňován?

Ten je u alternátorů používaných např. v motorových vozidlech, přímo v tělese alternátoru usměrňován. V tomto provedení se vlastně stává již zdrojem stejnosměrného proudu, který je důležitý především pro nabíjení akumulátoru.

Kdo je příčinou poruchy alternátoru?

První díl, věnovaný právě problematice jednotlivých dílů alternátoru, nyní rozšíříme o konkrétní příčiny potenciálních závad vedoucích ke konkrétním důsledkům. Tyto informace by vám měli usnadnit identifikaci poruchy alternátoru, vyhledání vadného dílu a následné odstranění příčiny poruchy.

Související příspěvky: