Jak vysít trávník?

Obsah

Jak vysít trávník?

Jak vysít trávník?

Vysít trávník je na plochách s dostatkem vláhy a slunečního svitu možné celoročně. Nejlepší jsou jaro a podzim. Pro dobrý výsev by měla být teplota půdy nejméně 8 °C. Trávy koření mělce, takže jim stačí tak 10 až 15 cm vysoká vegetační vrstva. Půda musí být zbavená kamenů, zrytá a zbavená plevelů, nejlépe nějakým totálním herbicidem.

Jak obnovit starý trávník?

Dokonalý trávník není věda, když se vyhnete pěti nejčastějším chybám. (autor: Shutterstock.com) Plánujete na pozemku letos založit nový trávník nebo obnovit starý?

Jak je vhodná tráva pro trávníky?

Vhodná pro trávníky je odrůda: Barcrown, Bargreen, Barlotte, Barnica, Center, Darwin, Dawson, Enjoy, Ferota, Herald, Koket, Olivia, Rosana, Rufilla, Samanta, Veverka. Vytrvalá velmi nízká hustě trsnatá tráva se štětinovitými listy. Je vhodná do suchých stanovišť, kde se uplatní její velká konkurenční schopnost.

Co jsou trávníky určené pro sportovní účely?

Zvláštní kategorii tvoří trávníky určené pro sportovní účely, (tenis a golf), které vyžadují speciální způsob založení i údržby. Samostatnou kategorií jsou trávníkové náhrady používané v místech, kde se trávníku nedaří.

Související příspěvky: