Jak použít syntetická brzdová kapalina?

Obsah

Jak použít syntetická brzdová kapalina?

Jak použít syntetická brzdová kapalina?

Syntetická brzdová kapalina s bodem varu nejméně 230°C. Použití : Škoda 100, 105, 120, Favorit,… Syntetická brzdová kapalina s bodem varu nejméně 260°C. Vhodná i pro systémy ABS.

Jak opravit brzdovou kapalinu?

Brzdovou kapalinu je třeba pravidelně kontrolovat. Její hladina by neměla klesat pod vrchní rysku. Pokud se její stav snižuje, zkontrolujte vnitřní stranu kol a případně i celý podvozek. Pokud objevíte únik brzdové kapaliny, neváhejte a navštivte svůj servis, který odhalí závadu a opraví ji.

Kde se dostanete k brzdové kapalině?

Nyní se budeme muset dostat pod vozidlo, abychom se dostali do vnitřní části samotného kola, kde je nutné uvolnit a demontovat odvzdušňovací šroub. Pod odvzdušňovací otvor umístíme nádobu nebo na něj můžeme připevnit hadičku, aby brzdová kapalina nestékala všude kolem. Jedná se o toxickou látku, která by měla být zlikvidována ekologickým způsobem.

Jak zjistit typ brzdové kapaliny?

Konkrétní typ brzdové kapaliny totiž snadno zjistíte v manuálu vašeho vozidla. Náš tip: Výměnu brzdové kapaliny spojte s výměnou kol. Ušetříte si dvojitou práci s demontáží kol, která je při výměně brzdové kapaliny obvykle nutná. Nejprve povolíme všechna kola stejně jako v případě jejich výměny.

Související příspěvky: