Co je diclofenac gel?

Obsah

Co je diclofenac gel?

Co je diclofenac gel?

Diclofenac existuje také ve formě gelu určeného k vtírání do pokožky, který je dostupný bez lékařského předpisu. Jedná se o bílý hladký gel se slabým charakteristickým zápachem, jehož léčivou látkou je Diclofenacum natricum 1 g ve 100 g gelu. Tento přípravek mohou užívat dospělí a dospívající od 14 let.

K čemu patří diclofenac čípky?

Diclofenac čípky snižují projevy akutního i chronického zánětu, tlumí bolest nebo otok a snižují horečku. Jsou určeny také k léčbě záchvatů migrény, bolesti zubů, nebo při záchvatech akutní renální koliky. Stejně jako Diclofenac gel patří tyto čípky k volně prodejným léčivým přípravkům.

Jaký je dávka diklofenaku 75 MG?

Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg existuje ve formě tvrdých tobolek s řízeným uvolňováním a je dostupný pouze na lékařský předpis. Doporučená denní dávka pro dospělého člověka je 75-150 mg diklofenaku, což jsou jedna nebo dvě tobolky.

Co se týče diklofenaku?

Diclofenac a alkohol. Alkohol je nutné omezit na minimum při podávání téměř všech medikamentů. Diclofenac tedy není výjimkou. Během léčby pomocí diklofenaku není vhodné pít alkoholické nápoje. Užívání nesteroidních protizánětlivých léků (NSAID) s alkoholem může totiž umocnit nežádoucí účinky způsobené ...

Související příspěvky: