Co jsou vitamíny skupiny B?

Obsah

Co jsou vitamíny skupiny B?

Co jsou vitamíny skupiny B?

Vitaminy skupiny B, souhrnně nazývané jako B-komplex, jsou esenciální látky, které zajišťují správné fungování našeho organismu. V dnešní době se už prakticky nesetkáváme s tím, že by jeho nedostatek v organismu vyústil až v nechvalně proslulou nemoc beri beri, ale i tak může tento deficit řádně znepříjemnit život.

Jak poznáte, že vám chybí vitamin B?

Vitamin B – jak poznáte, že vám chybí? 0 1 Udělejte si jednoduchý test. Pokud se potýkáte s některými zdravotními obtížemi či neodbytnými chutěmi, ale je vám... 2 Máte chutě na arašídy? Chybí vám zřejmě celý B-komplex. Snad každý zná lidovou moudrost babiček, které říkají, že pokud... 3 Využití B-komplexu je univerzální. Nedostatek B-komplexu se může na vašem těle podepsat v... More ...

Jak se zbavit nedostatku vitaminu B?

Nedostatek vitaminu B se může skrývat za mnoha našimi zdravotními problémy. Jednoduchý test pomůže odhalit i vám, jestli spadáte do rizikové skupiny. Díky vhodné změně jídelníčku se pak můžete rozloučit s nepříjemnými aftami, ekzémy i padáním vlasů.

Co je vitamín B12 v mléčných výrobcích?

Doporučená denní dávka:1,6–1,8 mg. Vitamin B12 (kobalamin) –Výskyt v mléčných výrobcích, vejcích, játrech. Zabraňuje anémii, krevním chorobách, encefalii. Doporučená denní dávka:5 mg. Vitamin K (fylochinon) –Najdeme jej ve veškeré listové zelenině, obilovinách, luštěninách, ovoci, sýrech.

Související příspěvky: