Proč jsou injekce vitamínu B12 užitečné?

Obsah

Proč jsou injekce vitamínu B12 užitečné?

Proč jsou injekce vitamínu B12 užitečné?

Injekce vitamínu B12 lze využít zvláště k nabrání hmotnosti, a to mimo jiné i proto, že mají zvyšovat chuť k jídlu. Mohou tak být tedy součástí léčby anorexie. Rovněž velmi pozitivně tyto injekce podporují růst svalové hmoty, díky čemuž této terapie využívají i mnozí sportovci.

Proč použít injekce vitamínu B12 do těla?

Injekce B12 do těla. Injekce vitamínu B12 lze využít zvláště k nabrání hmotnosti, a to mimo jiné i proto, že mají zvyšovat chuť k jídlu. Mohou tak být tedy součástí léčby anorexie. Rovněž velmi pozitivně tyto injekce podporují růst svalové hmoty, díky čemuž této terapie využívají i mnozí sportovci.

Jak se zbavit nedostatku vitaminu B12?

Lidé, jimž hrozí nedostatečný přísun vitaminu B12 ve stravě (vegani, těhotné ženy), by ideálně měli užívat vitamin B12 preventivně v tabletách, aby nedostatek vůbec nevznikl. U lidí s poruchou vstřebávání v žaludku a střevech je nutná doživotní léčba injekční, protože z tablet by se jim do těla vitamin nevstřebal.

Kdo je skeptický vůči vitaminu B12?

Ale experti jsou vůči zázračným účinkům vitaminu B trochu skeptičtí. „Vitamin B12 doporučujeme podávat tehdy, když při běžném vyšetření krve prokážeme jeho nedostatek,“ říká Michaela Pavlová, praktická lékařka z EUC Kliniky Plzeň, podle níž zdraví lidé s pestrým jídelníčkem dodatečné užívání vitaminu B12 nepotřebují.

Související příspěvky: