Proč je Aloe vera výborná?

Obsah

Proč je Aloe vera výborná?

Proč je Aloe vera výborná?

Aloe Vera má výborné účinky, ale není všelék 1 pomáhá udržovat normální hladinu cukru v krvi 2 posiluje přirozenou obranyschopnost neboli imunitní systém 3 odbourává napětí a únavu 4 má příznivé účinky na pokožku 5 podporuje činnost trávicího traktu 6 ženám pomáhá při menstruačních obtížích 7 působí jako přírodní antioxidant 8 pročišťuje organismus More ...

Kdy použít gel z aloe vera?

Gel z aloe vera je vhodný pro osoby, které chtějí posílit imunitu či mají zvýšenou hladinu cholesterolu. Mohou ji užívat i osoby se zvýšenou hladinou cukru v krvi, ale bez vědomí lékaře by ji měli užívat pouze ti, co neužívají léky předepsané lékařem (ti se musí nejprve s lékařem domluvit).

Jak pěstovat Aloe vera?

Aloe vera je sukulentní rostlina, která pochází z tropických pásem, avšak dá se bez problémů vypěstovat i v našich podmínkách. Její pěstování si navíc nevyžaduje ani žádnou speciální údržbu. Stačí ji jednoduše zasadit a pravidelně zalévat.

Kdo by měl podávat Aloe vera gel dětem?

„Osobně bych, vzhledem k nedostatku odborných informací, nedoporučil podávat aloe vera gel dětem do 15 let. Obecně platí, že pacienti s větším množstvím užívaných léků (a tedy komplikovanějším zdravotním stavem) by se měli nejprve poradit o užívání aloe vera gelu vnitřně s lékařem nebo lékárníkem,“ dodává Tomáš Arndt.

Související příspěvky: