K výměně brzdové kapaliny potřebujete?

Obsah

K výměně brzdové kapaliny potřebujete?

K výměně brzdové kapaliny potřebujete?

Výměna brzdové kapaliny není náročný úkon a nevyžaduje ani žádné speciální nářadí a pomůcky. K výměně brzdové kapaliny je třeba: hever; klíč na kola; běžné klíče; nádoba na starou brzdovou kapalinu; nová brzdová kapalina; Na trhu se prodávají různé typy brzdových kapalin. Než se pro některou rozhodnete ...

Jak opravit brzdovou kapalinu?

Brzdovou kapalinu je třeba pravidelně kontrolovat. Její hladina by neměla klesat pod vrchní rysku. Pokud se její stav snižuje, zkontrolujte vnitřní stranu kol a případně i celý podvozek. Pokud objevíte únik brzdové kapaliny, neváhejte a navštivte svůj servis, který odhalí závadu a opraví ji.

Jak zjistit typ brzdové kapaliny?

Konkrétní typ brzdové kapaliny totiž snadno zjistíte v manuálu vašeho vozidla. Náš tip: Výměnu brzdové kapaliny spojte s výměnou kol. Ušetříte si dvojitou práci s demontáží kol, která je při výměně brzdové kapaliny obvykle nutná. Nejprve povolíme všechna kola stejně jako v případě jejich výměny.

Co se týče brzdové kapaliny?

Brzdy by samozřejmě měly být neustále v co nejlepším stavu, a proto je nutné je pravidelně kontrolovat a v případě nutnost doplnit brzdovou kapalinu či vyměnit opotřebované součásti. Dnes se budeme věnovat výměně brzdové kapaliny. Brzdová kapalina je pro zajištění bezproblémového brzdění velmi důležitá.

Související příspěvky: