Jaký je minimální výkon hořáku?

Obsah

Jaký je minimální výkon hořáku?

Jaký je minimální výkon hořáku?

Minimální výkon hořáku PH min je nejmenší výkon, při kterém hořák bezpečně a hospodárně spaluje plynné palivo. Regulační rozsah hořáku je rozmezí výkonů, ve kterých lze výkon hořáku plynule měnit. Regulační poměr je poměr maximálního a minimálního výkonu hořáku, případně poměr jmenovitého a minimálního výkonu hořáku:

Co jsou hořáky pro zemní plyn?

Rozdělení hořáků pro zemní plyn,vysvětlení jejich funkce, základy teorie jejich výpočtu a konstrukčního návrhu doplněné o praktické příklady. Hořáky pro spalování zemního plynu jsou zařízení, ve kterých se chemická energie zemního plynu přeměňuje spalováním na energii tepelnou a slouží jako zdroj tepla pro plynové spotřebiče. 1.

Jaký je výkon plynového hořáku?

Výkon plynového hořáku PH je množství tepla, které hořák vyvine spálením množství zemního plynu Vph za hodinu. Jmenovitý výkon hořáku PHjmen je výkon dosažený při jmenovitých hodnotách tlaků plynu a spalovacího vzduchu.

Jaký je regulační rozsah hořáku?

Regulační rozsah hořáku je rozmezí výkonů, ve kterých lze výkon hořáku plynule měnit. Regulační poměr je poměr maximálního a minimálního výkonu hořáku, případně poměr jmenovitého a minimálního výkonu hořáku: Spotřeba zemního plynu Vph je množství plynu, které je nutno přivést do hořáku za jednu hodinu pro dosažení výkonu PH.

Související příspěvky: