Jaká je pravidelná výměna brzdové kapaliny?

Obsah

Jaká je pravidelná výměna brzdové kapaliny?

Jaká je pravidelná výměna brzdové kapaliny?

Jak důležitá je pravidelná výměna brzdové kapaliny? 1 Vhodný přístroj. Tester brzdové kapaliny Ferodo dokáže kdykoli a kdekoli prověřit stav brzdové kapaliny. Za méně než... 2 Dodržovat doporučení výrobců. Intervaly výměny musí vycházet z hygroskopických vlastností kapaliny, tedy jejího sklonu k... 3 Praktické tipy. Po několika tisících kilometrech začněte uvažovat o doplnění... More ...

Jaký je interval výměny vody v brzdové kapalině?

Čím více je vody v "brzdovce", tím je to samozřejmě horší, protože se snižuje bod varu kapaliny. "I tady výrobci doporučují interval výměny zhruba každé dva roky," říká Mošnička. V motorovém prostoru nádržka s brzdovou kapalinou obvykle nijak zvláštně označená nebývá.

Kde se dostanete k brzdové kapalině?

Nyní se budeme muset dostat pod vozidlo, abychom se dostali do vnitřní části samotného kola, kde je nutné uvolnit a demontovat odvzdušňovací šroub. Pod odvzdušňovací otvor umístíme nádobu nebo na něj můžeme připevnit hadičku, aby brzdová kapalina nestékala všude kolem. Jedná se o toxickou látku, která by měla být zlikvidována ekologickým způsobem.

Jak zjistit typ brzdové kapaliny?

Konkrétní typ brzdové kapaliny totiž snadno zjistíte v manuálu vašeho vozidla. Náš tip: Výměnu brzdové kapaliny spojte s výměnou kol. Ušetříte si dvojitou práci s demontáží kol, která je při výměně brzdové kapaliny obvykle nutná. Nejprve povolíme všechna kola stejně jako v případě jejich výměny.

Související příspěvky: