Jaké druhy růží můžete zastřihnout přímo na kmeni?

Obsah

Jaké druhy růží můžete zastřihnout přímo na kmeni?

Jaké druhy růží můžete zastřihnout přímo na kmeni?

Pokud vyrůstá přímo na kmeni, co možná nejvíce ho zastřihněte a sledujte, zda se vám zde nevytváří jiný. Máme různé druhy růží, které můžeme rozdělit do podskupin. Jedná se o keřové, popínavé a stromkové odrůdy. U každé podskupiny se při zazimování postupuje jiným způsobem, proto si nyní představíme každou zvlášť.

Jak Připravte růže na zimu?

Připravte růže na zimu 1 Správný řez růží napomůže jejich ochraně před zimou. Máme různé druhy růží, které můžeme rozdělit do podskupin. Jedná se... 2 Keřové růže. U těchto růží si pamatujte jednu zásadu: čím méně je stříháte na podzim, tím méně choulostivé jsou v zimě. 3 Popínavé růže. Pokud pěstujete choulostivé odrůdy, sejměte výhony z konstrukce, položte je na půdu a... More ...

Jak zakořenit růže?

Zima je nejlepší čas na zakořenění růží. Pokud máte ve váze pár růží, tak si ještě dlouho můžete užívat jejich krásy. Ukážeme vám, jak řezané růže zakořenit. Potřebujete jen 1 růži, kterou musíte stimulovat, aby vypustila kořeny a mohli jste ji zasadit. Vrch růže odřízněte tak, aby nezůstal žádný květ na stonku a stonek musí být min 25 cm dlouhý.

Jak pěstovat růže před zimou?

Ať už pěstujete růže popínavé, keřové či stromkové, všechny budou s blížící se zimou potřebovat ochranu před mrazy, i když u každé se bude něčím lišit. Poradíme vám, jak postupovat. Růže stejně jako další kvetoucí druhy vytváří po odkvětu plody. Ty ubírají rostlinám živiny a zabraňují růstu dalších květů, proto je odstraňte.

Související příspěvky: