Co je součástí notebooku?

Obsah

Co je součástí notebooku?

Co je součástí notebooku?

Notebooky jsou v dnešní době zbožím relativně levným a snadno dostupným, takže si jej může dovolit téměř každý. Součástí (snad) každého notebooku je baterie (akumulátor), která bývá většinou složena z Lithium-iontových (Li-ion) článků.

Co je součástí baterie notebooku?

Baterie je to, co z části dělá notebook notebookem, protože umožňuje jeho použití i na místech, kde není k dispozici jiný zdroj elektrického proudu. K tomu, abychom dokázali energii ukrytou v baterii efektivně využít, je dobré vědět něco o tom, jak s baterií dobře zacházet.

Jak dlouho vydrží notebook při přenášení baterie?

Od kamaráda jsem nedávno slyšel, že notebook při přenášení nevypíná, ale jen uspává, což mu umožňuje rychlý přístup k systému kdykoliv potřebuje. Několik týdnu na to říkal, že mu rapidně klesla výdrž baterie, z původní 1,5 hodiny vydrží nyní jen 30 minut.

Jak udržovat baterii nabitou?

Je dobré udržovat baterii nabitou, při používání ji nevybíjet do příliš nízkých hodnot a zase nenabíjet, když je téměř úplně nabitá. Tzn. nedávat baterii do blízkosti tepelných zdrojů (topení, slunce, nebo třeba nabíjecí adaptér k notebooku) a nevystavovat ji nízkým teplotám (typicky používání v chladném venkovním prostředí).

Související příspěvky: