Proč je palmový olej nejbohatší?

Obsah

Proč je palmový olej nejbohatší?

Proč je palmový olej nejbohatší?

1 Palmový olej je považován za nejbohatší zdroj vitaminů A a E. 2 Palmový olej, vzhledem k jeho vysokému obsahu nasycených mastných kyselin, je vhodnou náhradou ztužených tuků, při... More ...

Co má palmový olej na zdraví?

Palmový olej má řadu pozitivních účinků na vaše zdraví. Například podporuje fungování mozku, snižuje rizikové faktory vzniku kardiovaskulárních onemocnění a dodává tělu vitamín A. Palmový olej je skvělým zdrojem tokotrienolů, což je jedna z forem vitamínu E, která má velmi silné antioxidační účinky a pozitivně ovlivňuje zdraví mozku.

Kdo je zdrojem palmového oleje?

Hlavním zdrojem palmového oleje je jeden z druhů palmy olejné, s latinským názvem Elaeis guineensis, který se v přírodě volně vyskytuje v západní a jihozápadní Africe. V této části světa se palmový olej používá již více než 5 tisíc let.

Co jsou negativní účinky oleje z palmového jádra?

Negativní účinky na oleje z palmového jádra 1 Na rozdíl od svého blízkého příbuzného palmového oleje, je palmojádrový olej plný nasycených tuků. Jeho velká a pravidelná konzumace může negativně ovlivnit hladinu cholesterolu ve vašem těle. ... 2 Lékaři tvrdí, že olej z palmových jader je obtížně stravitelný ve své rafinované podobě. Proces rafinace odstraňuje vše, co je na tomto oleji dobré, a dělá ho těžší na trávení. 3 Někteří vědci také tvrdí, že když je olej z palmových jader zoxidovaný, může způsobit toxicitu ve vnitřních orgánech. Takže konzumujte potraviny s olejem z palmových jader opatrně!

Související příspěvky: