Co je hlavní mastnou kyselinou olivového oleje?

Obsah

Co je hlavní mastnou kyselinou olivového oleje?

Co je hlavní mastnou kyselinou olivového oleje?

Existují také studie, které potvrzují, že samotná kyselina olejová, která je hlavní mastnou kyselinou olivového oleje, dokáže snižovat hladinu důležitých markerů zánětu, jako je například C-reaktivní protein (CRP) ( 2, 3 ).

Co obsahuje Extra panenský olivový olej?

Olivový olej obsahuje antioxidanty, které pomáhají v boji se zánětem a brání oxidaci cholesterolu v krvi, což jsou dva důležité rizikové faktory kardiovaskulárních onemocnění ( 8, 9 ). Shrnutí: Extra panenský olivový olej obsahuje velké množství antioxidantů, které mají celou řadu pozitivních biologických účinků.

Jaké jsou tuky v olivovém oleji?

Pouhých 24% olivového oleje je tvořeno nasycenými tuky a omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami ( 1 ). Ovšem většina tuků v olivovém oleji (kolem 73%) připadá na zdravé mononenasycené tuky (kyselinu olejovou), které jsou velmi zdravé.

Co je olivový olej proti zánětu?

Shrnutí: Olivový olej obsahuje řadu živin, které pomáhají v boji proti zánětu. Mezi tyto živiny patří například kyselina olejová a také antioxidant oleokantal. Cévní mozková příhoda vzniká při porušení zásobování mozku krví, a to buď v důsledku ucpání cévy sraženinou nebo v důsledku krvácení do mozku.

Související příspěvky: