Co je olivový olej?

Obsah

Co je olivový olej?

Co je olivový olej?

Olivový olej je skutečný zázrak. Čistý, zastudena lisovaný olej se ve svém složení mastných kyselin velmi podobá lidskému mazu. Díky této vlastnosti proniká až do hloubky pokožky, kde váže vlhkost. Ta vypíná pleť a chrání jí před tvorbou vrásek.

Jaké jsou účinky olivového oleje?

Účinky olivového oleje 1 působí preventivně před kardiovaskulárním a nádorovým onemocněním 2 má výrazné antioxidační účinky 3 obsahuje vitamíny A, D, K, E a napomáhá některým dalším vitamínům rozpustným v tucích v jejich vstřebávání do organismu 4 snižuje hladinu cholesterolu 5 působí proti zácpě a nadýmání 6 má detoxikační účinky 7 podporuje metabolismus tuků a napomáhá trávení, je... 8 zpomaluje stárnutí More ...

Co je extra panenský olivový olej?

Extra panenský olivový olej: Tento olej je ke smažení vhodný, ale vysoké teploty ničí látky (antioxidanty), které se lisováním za studena získávají. Proto stačí na tepelnou úpravu použít olivový olej z pokrutin (z 2. lisu), který má stejné vlastnosti, co se týká teplotní stability i chutě, a navíc je výrazně levnější.

Jak připravit olivovou koupel?

Smíchejte dostatečné množství olivového oleje s trochou mléka. Směs vmasírujte do vlasové pokožky 20 minut před sprchováním. Ruce neustále vystavujeme nepříznivému počasí, a to způsobuje jejich vysušování, které může vést v extrémních případech až k bolestivým prasklinkám. Proto si jednou do týdne jako prevenci připravte olivovou koupel.

Související příspěvky: